اخبار

ربات های خواننده در راه اند

به زودی ربات هایی می آیند که می توانند بخوانند.

 

 هوش مصنوعی این روزها تمام دنیا را گرفته است، هرروز خبری از اقدامات و کارکردهای جدید آن در جهان منتشر می شود. روزی گفته می شود، بعضی از شغل ها را در اختیار خود می گیرد و روزی دیگر هم گفته می شود می توان از آن در خدمت انسان ها استفاده کرد. حالا هم سی ان ان مانی گزارشی نوشته است که برنامه های هوش مصنوعی توسط علی بابا و مایکروسافت ساخته شده است که می تواند بهتر از انسان ها بخواند.

حتی علی بابا اعلام کرده است که این اولین بار است که یک دستگاه بهتر از انسان عمل کرده است.

به گزارش سی ان ان مانی این تست توسط کارشناسان هوش مصنوعی دانشگاه استنفورد انجام شد و برای اندازه گیری توانایی خواندن رایانه ها بوده است. نرم افزار علی بابا، اولین نرم افزاری است که توانست نمره انسانی در خواندن را شکست بدهد.

اما ماجرای هوش مصنوعی و خواندن ربات ها، باز هم می تواند برای کار و شغل دردسر ساز باشد. چرا که «لو سی»، دانشمند ارشد پردازش زبان طبیعی در گروه تحقیقاتی شرکت هوش مصنوعی چینی با اشاره به «افتخاری بزرگ» بودن این حرکت گفت: این افتخار احتمالا منجر به بیکار شدن تعداد زیادی از کارگران می شود.

به گفته «سی» تکنولوژی می تواند به تدریج اعمال شود و باعث کاهش نیاز به انسان ها در مشاغلی مانند، خدمات به مشتریان، آموزش موزه ها و پاسخ های آنلاین به سوالات پزشکی بیماران شود.

علی بابا از این تکنولوژی در روز مجردها استفاده کرده بود و با آن سوالات خدمات مشتریان با پاسخ می داد.

ماجرای خواندن ربات ها و نرم افزار هوش مصنوعی آنقدر برای کارشناسان و دانشمندان جذاب است که پراناو راجپورکار، یکی از محققان استنفورد توسعه خواندن ربات ها توسط علی بابا در سال 2018 را به عنوانی سال خوبی برای هوش مصنوعی عنوان کرده است.

آن طور که از گزارش ها برمی آید، آزمون استنفورد سوالاتی در مورد مجموعه مقامات ویکی پدیا بوده است.

مدل علی بابا در آزمون خواندن، نمره 82.44 را به دست آورد، درحالی که شرکت کنندگان انسانی نمره 82.304 را کسب کرده بودند. یک روز بعد از این آزمون هم نرم افزار هوش مصنوعی مایکروسافت، نمره 82.650 را ثبت کرد.

به گفته آندرو پیکاپ، سخنگوی مایکروسافت، این نوع آزمون ها معیارهای مفیدی برای حد و اندازه استفاده از هوش مصنوعی است، اما با این حال، مزیت واقعی هوش مصنوعی زمانی است که در هماهنگی با انسان استفاده شود.

فیس بوک، تنسنت و سامسونگ هم قبلا مدل های هوش مصنوعی برای پروژه استنفورد ارائه داده بودند.

با این حال، سی ان ان مانی در گزارش خود از تاثیر بد هوش مصنوعی در بازار کار نوشته است. طبق این گزارش، هوش مصنوعی در حال حاضر باعث اختلال در صنایع سراسر جهان شده است. ربات ها جایگزین کارگران در انبارها شده اند. خودروها به طور خودران عمل می کنند و حتی هوش مصنوعی به کشاورزان برای تولید محصول بهتر کمک می کند.

اما گویا ماجرای هوش مصنوعی فراتر از اقتصاد و بازار کار است. به طوری که براساس این گزارش، ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه پیش بینی کرده است که «هرکس رهبر هوش مصنوعی شود به حاکم جهان تبدیل خواهد شد.» پیش بینی که احتمالا تمام دنیا را به تکاپو انداخته است. پکن گفته است که می خواهد تا سال 2020 رهبر هوش مصنوعی باشد.

در ماه جولای، مقامات دولتی این کشور، اهدافی برای ساختن یک صنعت داخلی هوش مصنوعی به ارزش تقریبا 150 میلیارد دلار را در چند سال آینده تنظیم کردند. 26/10/1396

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا